dinsdag 7 mei 2013

Bevrijdingssloop 130 km

                                                     Bevrijdingssloop 130 km 

Op 22 september wordt er in Den haag een marathon georganiseerd...Dus zo stond er een team mensen,die dit opzicht gingen  nemen.Zo ontstond er ook een oproep om de vredefakkel voor 4/5 mei op te halen in Wageningen.Ik zag op hun site http://www.denhaagmarathon.nl/ dat ze hardlopers zochten om de fakkel op te halen uit Wageningen.
Dus ik had gereageerd om mee te willen lopen,wat ik ga ook in september de ultra marathon van 68 km lopen,dus ik kon deze run gelijk gebruiken als een test voor 22 september.
Afijn na een paar mailtjes,mocht ik mee doen.Op 17 april was er een bijeenkomst om kennis te maken met het bestuur en de medelopers. Er werd ook een indeling gedaan wie en wat gingen lopen, 3 lopers liepen zo lang mogelijk,en de rest liep om de 2 km om weer afgelost te worden.Er gingen twee fietsers  mee als begeleiding een busje voor de  nodige spullen en nog een auto voor de verzorging.Op 4 mei was het zo ver,we verzamelde bij het voormalige Europol gebouw,waar nu het kantoor van DH marathon in gevestigd is.Daar werd ons uit gelegd hou en wat en werd  de Den Haag Marathon shirt gepresenteerd!!
                                                                        Het Team

Daarna was het zo ver,de tassen, spullen,eten en drinken ging de bus in...we waren er klaar voor!
Alleen er waren drie lopers afgehaakt ,dus even inproviceren en het was opgelost, met 8 lopers ,2 fietsers, en 2 verzorgers.In Wageningen aan gekomen was het even zoeken waar we moesten zijn.Na de locatie gevonden te hebben,moesten we ons melden en werd er een foto,van het team gemaakt,we kregen een nummer die dan  op geroepen  werd Er waren heel veel teams aanwezig.Om 12 uur werd het bevrijdingsvuur ontstoken en het volkslied gezongen.Om 00:30 was te start,wij waren om 00:54 aan de buurt.We kregen een fakkel van de burgemeester van Wageningen overhandig en geluk wens,en daar gingen we ,we liepen nu allemaal om straks te wisselen de donkere nacht in.We hadden echt mazzel met het weer het was aangenaam lekker , temperatuur was iets koud maar wel goed te doen.Na een paar kilometers stapte de rest in de volg auto,s gingen ik en nog twee lopers ,die zo lang mogelijk  wou de lopen, verder de donker nacht, begeleid door ons fietsers die het tempo rond de 6 km via de telefoon hoorde.... lang leven  de Endomondo,Runkeeper,Nike + app !!!
Kilometer,kilometers lang....Gelukkig had ik me Petzl Nao hoofdlampje bij me,want er waren stukken waar het echt pikken donker was!!
                                                      
         
                                             
  Na verschillend wissels op de route van andere teams leiden,Zoetermeer ,liepen wij lekker door.Utrecht langs,en kleinen dorpjes door,na 47 km moest ik tocht even en keer wisselen,ik  kreeg licht last van me hamstring ... Dus toch maar even pauze genomen,De rest ging weer verder  na dat er weer gewisseld was.
Het was wel soms goed op letten om zo te rijden door de  verzorgers om bij de lopers te komen voor het wisselen en de  bevoorrading enz. Maar het is goed gegaan,Het was  rustig op de weg dus we konden ruim lopen,op sommige stukken stonden mensen ons aan te moedige ,wat erg leuk was.Of ze dachten die zijn echt gek om zo een eind in het donker te lopen..haha.We liepen lekker op schema.En we kon ruim op tijd in Den haag zijn.We liepen allemaal erg goed ,soms viel de groep uit elkaar , we gingen iets te hard maar  dan werd  door de begeleiders op de fiets ,Wim en Jos ?  iets rustiger  lopen ....geroepen.
                                           

                                                                    De fietsers.

Rond 5 uur begon het al licht te worden en hing een licht mist over de weilanden er tussen Montfoort,daar was het even zoeken waar de lopers waren ,we konden  heel moeilijk in de buurt komen,met je auto mag je namelijk niet op het fietspad komen ;-)Wat we regelmatig wel gedaan is...we moesten de lopers tocht bij staan!!Montfoort uit en richting Gouda,richting heb ik even als  loper alleen gelopen..paar km maar!Naar Gouda..was het 19 km....Het was zondag lekker fiets weer dus er waren heel veel groepjes racefietsers,dus we moesten goed opletten.Den haag kwam steeds dichter bij ,Alleen we liepen niet meer op schema,dus het werd, zodra we Den haag binnen kwamen gelijk naar het Malieveld lopen.... voor het aansteken van de bevrijdings- vuur door de Burgemeester.
Fotograaf/cameraman Vincent van de Haak ...wachten ons op, om mooie camerabeelden  van ons te maken.Bedankt Vincent ;-)

                                                 
                                                                   De  verzorging
                                                                       trainer Machel.

Daar was de skyline van Den Haag ,de Haagse tieten zagen we al in de verte.Toevalig moest ADO voetballen tegen Feyenoord ,dus er liepen wat supporters rond die verbaas keken naar ons loopshirt,geel/groen.Bij het Diaconessenhuis verzamelde ons om het laatste  stuk met de hele groep te lopen .
Het was nog ongeveer 2 km van het festival vandaan.
                                             foto,s:Dick                                                                                                                    En het was nu alleen maar recht door lopen over de  Brinckhorst ...lopen ,lopen...Den Haag Centraal voorbij
nog een paar meters en daar was het Malieveld.Het was even rommelig wat we moesten doen,eerst via de backstage ingang ,toen weer via de  hoofdingang over het festivalterrein rennen met de fakkel door de mensen massa naar het podium waar de burgervader Aartsen ,al klaar stond.Een van onze lopers, Bo mocht het podium op en de fakkel overgeven aan een  jong iemand ,die hem weer door gaf aan de Burgervader
Aartsen.Die weer in een hoogwerker stapte en het bevrijdingsvuur aanstak!!
Daarna hebben we nog even backstage gezetten ,lekker koffie,cola,broodjes, fruit,gegeten.We kregen nog een hand van de burgemeester en bedankte ons.
Afijn bedankt iedereen, het was echt gaaf om dit mee te mogen maken!!
tot volgde keer.
Het bestuur en medelopers jullie hebben  het geweldig gedaan...


                                                           Nog een  filmpje van Vincent
                                           
                                           










Geen opmerkingen:

Een reactie posten